lauantai 6. syyskuuta 2008

Synkkä Sanoma


Kuvassa Baba Lybeck 4.4.1991. Kevätkaudella 1991 3-kanvavan NoTV-ohjelman toimittaja Baba Lybeck kysyi Toimi Kankaanniemeltä montako kondomia tämä on eläessään käyttänyt? Vastauksessaan Toimi tunnusti käyttäneensä kondomia, joskaan hän ei muistanut tarkkaa määrää. Loppuvuodesta 2004 Nelosen uutisissa Baba Lybeck Matti Vanhasta haastatellessaan kysyi hänen tulevasta elokuvastaan "tuleeko siihen seksikohtauksia?".


Synkkä Sanoma!

Rivien välissä Sanoma-konsernin toimittajat pilkkaavat ja uhkailevat toisinajattelijoita. Toisinajattelija on tässä henkilö, jolla on eri mielipide kuin poliittisella eliitillä tai Sanoma-konsernin ulkomaisella toimeksiantajalla.

Tässä mielessä yksityinen lehtitaloyritys toimii Suomessa eräänlaisena "salaisena poliisina", myös naapurimaiden laskuun.

Helsingin Sanomat, Ilta-Sanomat, Metro, Vartti ja muut Sanoma-konsernin lehdet käyttävät aseena suhteettoman kovaa kirjoittelua. Myös voimakas sensuuri ja piilotetut uhkaukset tekevät lehdistä hengeltään outoja ja pahoja.

--

Toisinajattelijoita urkkiessaan Sanoma-konsernin toimittajilla hyrräävät mielikuvitus ja vainoharhat. Niin laajasti että käsitteet hämärtyvät. Tosin Hyysäri (HS) muutenkin hämärtää käsitteitä propagandamielessä tahallaan, ihan vasiten.
Naapurimaitten edut ovat tärkeitä Helsingin Sanomille, Ilta-Sanomille, Metrolle, Vartille ja muille Sanoma-konsernin roskalehdille - salaisia yhteyksiä naapurimaiden (mm. Ruotsin) hallituksiin.

Ilta-Sanomat 29.7.2008 pääkirjoituksessaan vaati ettei pitäisi rajoittaa venäläisten oikeutta ostaa Suomesta kiinteistöjä. Ilta-Sanomien pääkirjoitus vaikuttaa itänaapurin sanelulta. Imperialismia - ja Venäjähän on ilmoittanut ajavansa kansalaistensa etuja kaikissa maissa, tarvittaessa sodan keinoin kuten elokuinen hyökkäyssota Georgiaan 2008 todisti. Venäjän armeija tuhosi Georgian siltoja, rautateitä, taloja ja muuta omaisuutta miljardien eurojen edestä, ryösti tuhansien ihmisten koteja ja muuta omaisuutta, sekä tappoi tuhansia georgialaisia.

Sanoma-konsernin toimittajilla on salaisia tapaamisia itänaapurin diplomaattien kanssa kertoi kirjassaan Helsingin Sanomien entinen pääkirjoitustoimittaja Martti Valkonen jo 1998.
Sanoma-konsernin venäläinen ruletti on Suomelle ja suomalaisten tuleville polville vakava turvallisuuspoliittinen riski. Pääkirjoituksestaan 29.7.2008 päätellen Ilta-Sanomat vaikuttaa kovan linjan kommunistilehdeltä.